Avontuur – door Mirjam van der Vegt

Mirjam van der VegtDaar is ‘ze’ dan eindelijk! De laatste patiënt is deze week van de persen gerold en heeft voor mij een geweldige Apgarscore.  Wat ziet ‘ze’ er toch mooi uit! Wie deze keer geen zin heeft om van alles te lezen, kan ook direct op onderstaande link drukken, want daar zie je een korte film met achtergronden over het boek.

 

 

Bedankt voor jullie hartverwarmende reacties en Facebook- en Twitter-berichten. Er is nog steeds kans om het boek te winnen, want alle reacties tot en met eind oktober tellen mee in de race om vijf gratis gesigneerde exemplaren. Zie voor meer informatie mijn vorige blog.

Lonken

Je zou denken; nu ligt het boek in de winkel en is het avontuur afgelopen. Maar nee, het lijkt eigenlijk pas te beginnen. Dit is een boek met hang naar avontuur. Het heeft liggen lonken naar een Amerikaanse president-directeur van een mediabedrijf (ja,ja, blaas maar hoog van de toren) die onder haar bekoring kwam. En nu plannen heeft om een relatie met dit boek aan te gaan en haar naar zijn thuisland te halen. Met prachtige woorden schetste hij een filmische toekomst. De trouwbelofte is nog niet getekend en de ringen zijn nog niet uitgewisseld, maar toch heeft dit boek  – en daarmee ook de schrijfster – natuurlijk de kriebels in de buik! Of dit verhaal zal uitlopen op een heus feestje, of op liefdesverdriet? De tijd zal het leren.

Ode

In ieder geval heeft het verhaal over positieve aandacht niet te klagen. Tien meelezers hebben vast een voorproefje gehad en dat leverde heel veel mooie citaten op. Die kan ik nu allemaal gaan opschrijven, maar oordeel liever zelf. Toch, één reactie wil ik jullie niet onthouden. Een reactie waar ik ook op mijn boekpresentatie dieper op in zal gaan, en die voor mij de mooiste was van allemaal.

Dat was uitspraak van mijn vriendin aan wie ik het boek opdraag. Zij heeft haar zoontje verloren vlak na de geboorte en herkende zich in Ava’s verdriet. Ze was diep geraakt en zei: ‘Dit boek is een ode aan moeders die hun kindje verloren.’ Wat dankbaar en verwonderd ben ik dat ik zo’n mooi cadeau aan haar mag geven! Ronald Reagan zei in 1988:  ‘Kinderen die hun ouders verliezen worden wees, een man of vrouw die zijn echtgenoot verliest weduwnaar of weduwe. Maar voor ouders die hun kinderen verliezen bestaan geen woorden.’ Ik hoop dat ze in dit boek een stuk herkenning zullen vinden.

PS: En, o ja, hierna blog ik gewoon weer over de struggle met mijn agenda. Over de kleine uurtjes waarin alles gedaan moet worden, opspelende rsi, geďrriteerde echtgenoten, wallen onder de ogen, grenzen stellen en meer van dat soort vervelende dingen. Alles heeft zijn prijs…

Op vrijdagavond 21 oktober presenteert Mirjam van der Vegt de roman bij boekhandel Riemer in Ermelo (20.00 uur). U bent van harte welkom deze presentatie bij te wonen.

Klik hier om naar de website van het boek te gaan.

Klik hier om naar de website van Mirjam van der Vegt te gaan, ook voor workshops, theaterstukken, stilteavonden en stiltewandelingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s