Een verre melodie – door Jeannette van Genderen

Een verre melodieAllie Miller is de hoofdpersoon van deze roman. Het verhaal speelt zich af in de VS in 1942 en 1943. Veel jonge mannen zijn betrokken bij de oorlog in Europa en gestationeerd in Engeland. Allie heeft al vijf jaar een vaste vriend, Baxter, en zij zal binnen afzienbare tijd met hem trouwen. Het is een gearrangeerd huwelijk waarbij de zakelijke belangen van haar ouders een grote rol spelen. Haar vader heeft een bedrijf dat mede wordt geleid door Baxter. Als Allie met hem trouwt is de toekomst van het bedrijf veilig gesteld. Probleem is dat Allie zeer twijfelt overhaar relatie met Baxter. Zeker als zij Walt, Walter Novak, ontmoet. Walt is vliegtuigcommandant.

Deze roman sleept de lezer mee: de levens in van Allie, haar ouders, Baxter en Walt. Het boek laat ook de impact zien van de Tweede Wereldoorlog voor de VS. Hoe de bommenwerpers naar Frankrijk vlogen en hoeveel gevaar er moest worden getrotseerd.

Over het praktisch maken van het geloof in het dagelijks leven wordt veelgedacht en gesproken: dat halve waarheden, hele leugens zijn. Dat gehoorzaamheid aan God offerskan vragen.

Kernwoorden van deze roman: romantisch en tragisch, serieus en hilarisch.

Deze bijdrage verscheen eerder op boekenvriend.wordpress.com.

Voor meer informatie over Een verre melodie, klik hier. Deze roman is ook te koop als e-book, klik hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s